Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Το πρώτο μου βραβείο!


Είμαι πολύ χαρούμενη, η καλή μου Πουαντερίτσα μου έδωσε το βραβείο φαντασίας! Το πρώτο μου βραβείο και την ευχαριστώ πολύ πολύ! Έτσι και εγώ με τη σειρά μου θα σας παραθέσω τους δικούς μου λόγους για τους οποίους μου αρέσει να δημιουργώ!

Αρχικά η μεγάλη μου αγάπη είναι το πλέξιμο! Κατά καιρούς ασχολούμαι με διάφορα αλλά το πλέξιμο παραμένει η πρώτη μου επιλογή!Λοιπόν..

  1. Αγαπώ το πλέξιμο γιατί έτσι γεμίζω δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου!Με χαλαρώνει αφάνταστα και με γαληνεύει!
  2. Το πλέξιμο ήταν η αφορμή να γνωρίσω όλους εσάς! Σε ένα σεμινάριο πλεξίματος γνώρισα τη "Πουαντερί" και τη "Μια καλή μια ανάποδη" και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό! Μέσα από τις δύο νέες μου φίλες, ανοίχτηκε ένα άλλο παράθυρο επικοινωνίας και φιλίας με ανθρώπους που επιτέλους έχουμε κοινά ενδιαφέροντα...τη δημιουργία!!
  3. Μου αρέσει πολύ να κάνω δώρα σε δικούς μου ανθρώπους που τα έχω φτιάξει μόνη μου! Πιο πολύ όμως μου αρέσει να τους βλέπω να τα φορούν!Αυτό για μένα είναι η χαρά της δημιουργίας.
  4. Είναι απίστευτο πως μπορεί να μεταμορφωθεί ένα απλό νήμα σε κάτι χρήσιμο και όμορφο!Να το συνδιάσεις με άλλα χρώματα και γενικά να παίξεις μαζί του!
  5. Λατρεύω το πλέξιμο γιατί κάθε φορά που τελειώνω ένα πλεκτό αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη που το έχω φτιάξει εγώ με τα χεράκια μου!
Και ήρθε η ώρα να δώσω τα πέντε βραβεία μου!Βραβείο φαντασίας λοιπόν δίνω
  • Στη "Μικρή Κουζίνα" γιατί και η μαγειρική θέλει φαντασία!
  • Στη "Πουαντερί" γιατί είναι πολυτάλαντη!
  • Στη "Μια Καλή Μια Ανάποδη"για την αγάπη της για δημιουργία!
  • Στη " Kate loves Greg" για την πίστη της στην οικογένεια και τα παιδιά της που το εκφράζει μέσα απο τις μοναδικές της δημιουργίες γεμάτες φαντασία!
  • Στην "OliveTreegirl" γιατί οι δημιουργίες της είναι σκέτη φαντασία
Αααααα τι κρίμα μόνο πέντε βραβεία μπορώ να δώσω!!!!!!!

Καλό βράδυ και καλό μήνα να έχουμε!!!!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Βάψιμο.....τέλος!!!!

Είμαι πολύ χαρούμενη!!!! Γιατί λέτε εσείς.....μα φυσικά γιατί τελείωσε το βάψιμο του σπιτιού μας και γιατί μετά από πολύ κούραση και ξενύχτι , μπήκαν όλα στη θέση τους. Αφού πρώτα πλύθηκαν ,ξεσκονίστηκαν,γυαλίστηκαν κτλ!

Δε θα μπορούσα να τα τελειώσω όλα τόσο γρήγορα αν δεν είχα και τη βοήθεια της μανούλας μου!! Μανούλα σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Και φυσικά τη βοήθεια του μπαμπά μου που μου κρέμασε τους πίνακες και που μου κρατούσε τον μικρό τα πρωινά για να καθαρίζω! Μπαμπά μου και εσένα σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

Ο Μανώλης μόνο τη γλίτωσε!! Δικαιολογημένος όμως μιας και αυτή την περίοδο έχει αρκετή δουλεία και μας γυρίζει πολύ κουρασμένος και αργά!!! Δε μπορώ να πω όμως ...έβαλε και αυτός το χεράκι του!Στη τσέπη αν καταλάβατε μιας και αποφασίσαμε να κάνουμε μια καλή ανανέωση στο σπίτι μας!!!

Σας δείχνω φωτό από την κουζίνα μου και το μικρό καθιστικό. Είναι ενιαίος ο χώρος και εκεί περνάμε τις περισσότερες ώρες μας.



Τα παιχνίδια του μικρού πρώτα πρώτα!!! Τι να πω έχει σημαδέψει όλα τα ντουλάπια από τις βόλτες με το αυτοκίνητο!! Όσο για το αλογάκι .....κανένα σχόλιο!!!! Η φωτογραφία της κουζίνας δεν βγήκε καλή και ξέμεινα και από μπαταρία στη φωτογραφική μηχανή. Δεν πειράζει όμως στην επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω και τους πίνακες που αγοράσαμε για την εσωτερική σκάλα και για το σαλόνι μας! Δε θέλω σχόλια για τη σιδερώστρα.....

Αυτά τα λουλουδάκια στον τοίχο είναι αυτοκόλλητα. Τα κολλάς πολύ εύκολα και το καλό είναι ότι δεν αφήνουν κανένα σημάδι στον τοίχο αν τα βαρεθείς και θελήσεις να τα βγάλεις. Τα αγόρασα από το Jumbo. Θα βρείτε διάφορα σχέδια και σε πολύ καλή τιμή. Περίπου 2 με 3 ευρώ το πακέτο και για όλα τα γούστα.

Όσο για τις γατούλες πάνω στο τζάκι ένα θα σας πω... οι καλύτερες φίλες του μικρού Βασίλη.Κάθε πρωί πιάνουν την κουβέντα.... ο μικρός δηλαδή, μιας και έχει ενθουσιαστεί πάρα πολύ μαζί τους. Το κλάμα το ρίξαμε όταν τις κρεμάσαμε μιας και τις ήθελε να τις έχει αγκαλιά. Γέλιο εμείς...κλάμα ο Βασίλης , είδα και έπαθα μέχρι να του εξηγήσω και φυσικά να καταλάβει ότι μόνο τις βλέπουμε και ότι δεν είναι παιχνίδι για να παίξουμε.

Η βεραντοταράτσα μας έμεινε μόνο. Θέλουμε να αλλάξουμε τις παλιές γλάστρες και να ανανεώσουμε λίγο τα φυτά μας. Ελπίζω ότι από βδομάδα θα την έχουμε τελειώσει.

Λοιπόν σας περιμένω για καφεδάκι! Φιλιά πολλά και καλό σας βράδυ.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Καιρός για μαρμελάδες!!!!

Καλησπέρα!!! Με όλον αυτόν τον χαμό που επικρατεί στο σπίτι μας έχω χαθεί λιγάκι. Σας βλέπω όμως και περνώ συχνά από το σπιτικό σας.... απλά σιωπηλά!!!

Το σπίτι μου ακόμα βρίσκεται σε κακά χάλια μιας και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με το βάψιμο! Βγήκαν κάτι κρυφά μερεμέτια που μας καθυστέρησαν λίγο! Προσπαθώ όμως να σκέφτομαι θετικά φέρνοντας την εικόνα στο μυαλό όταν μπουν όλα σε τάξη και χαζεύοντας τα νέα μας χρώματα στους τοίχους!! Η αλήθεια είναι πως το κάνουμε πολύχρωμο!!! Τυρκουάζ στο δωμάτιο του μικρού!! Πορτοκάλι στην εσωτερική μας σκάλα και λαχανί στην κουζίνα μας!! Μη φανταστείτε όλους τους τοίχους.....οοοοοοοχι λίγους ίσα ίσα να σπάσουμε τη μονοτονία!!!!

Και μέσα στον κακό αυτό χαμό δε μπορούσα να μην ασχοληθώ και λίγο με τη μαγειρικό ζαχαροπλαστική!!!! Έφτιαξα λοιπόν μαρμελάδες! Μαρμελάδα φράουλα και μαρμελάδα πορτοκάλι!

Ααααα ξέχασα να σας πω!!!Αγόρασα και καινούριες κουρτίνες για την κουζίνα μου! Τέλειες είναι !!!Γεμάτες χρώματα και αυτές. Επίσης αγόρασα πίνακες για την εσωτερική σκάλα και διακοσμητικά για το τζάκι μας!! Ανυπομονώ να τελειώσουν όλα και να μπουν όλα πάλι στη θέση τους.....νέα και παλιά αντικείμενα στου σπιτιού μας!

Καλό σας βράδυ!!!Και καλή εβδομάδα!!!!

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Κουβερτούλα Μπεμπέ

Έχω κουραστεί πολύ αυτές τις μέρες, περιμένω μπογιατζή από βδομάδα στο σπίτι και πρέπει να τακτοποιήσω κάποια πράγματα! Να βγάλω τα χαλιά , να πλύνω τα χαλιά , να ξεκρεμάσω κουρτίνες και κουρτινόξυλα, να μαζέψω μικροπράγματα και διακοσμητικά να ξεκρεμάσω πίνακες και μέσα σε όλα αυτά να κυνηγάω και τον μικρό που θέλει όλο να είναι έξω στα μπαλκόνια! Έτσι λοιπόν αποφάσισα σήμερα εκτός από το μαγείρεμα να μην ασχοληθώ με καμία άλλη δουλεία του σπιτιού! Μαγείρεψα κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο! Και όλη μέρα παίζω με τον μικρό!

Βρήκα και χρόνο να βγάλω δειγματάκια για μια κουβερτούλα που θέλω να πλέξω με το βελονάκι! Σε δύο μήνες γεννάει μια πολύ καλή μου φίλη και τι καλύτερο από ένα χειροποίητο δωράκι για τη μπέμπα της! Σκέφτομαι να την πλέξω με δύο αποχρώσεις του ροζ. Έφτιαξα λοιπόν ένα λουλουδάκι στη μέση και ξεκίνησα το γύρω γύρω έτσι ώστε να τετραγωνίσω το μοτίφ. Δεν το είδα σε κάποιο σχέδιο απλά πλέκοντας και ξηλώνοντας βγήκε αυτό το αποτέλεσμα! Ελπίζω να της αρέσει!

Και για το τέλος έτσι για να σας γλυκάνω και λίγο σας κερνώ ένα κομμάτι από την τάρτα που έφτιαξα με φρέσκιες φράουλες και ανανά.
Φιλιά πολλά , καλό σας βράδυ και καλή μας ξεκούραση!

Το πρωτο μου βραβειο

Το πρωτο μου βραβειο
Απο την καλή μου Πουαντερί

Βραβείo

Βραβείo
Απο τη φίλη μου Μαrilise

Βραβείο

Βραβείο
Marilise σ΄ευχα ριστώ πολύ!

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας
Από τη φίλη μου ΜΑΡΗ

Βραβειο Αξιαγαπητου Blog

Βραβειο Αξιαγαπητου  Blog
Από τις φίλες μου Εύα, Βίκυ, Δημιουργία, Πουαντερί και Γαστερόπληξ

Βραβειο Χρυσου Blog

Βραβειο Χρυσου Blog
Απο τη φίλη μου Xrysa

Ενα ακομα βραβειο

Ενα ακομα  βραβειο
Απο την αξιαγάπητη φίλη μου Πουαντερι