Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Χειροτεχνίες!!!!

Καλησπέρα σας! Το ξέρω ότι έχω καιρό να σας μιλήσω αλλά μια οι δουλειές, μια το παρτάκι του μικρού και μια η κούραση..... πέρασαν οι μέρες!

Η αλήθεια είναι πως έκανα πολλές δουλίτσες αυτές τις μέρες! Πρώτα απ ΄όλα τελείωσα το ζακετάκι του μικρού μου. Έγινε πραγματικά πολύ όμορφο!


Έφτιαξα και ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς και το διακόσμησα πάνω σε ένα τελάρο! Είναι πολύ εύκολο και εντυπωσιακό θα έλεγα. Σας δίνω τις οδηγίες.




Αρχικά πρέπει να φτιάξετε ένα στεφανάκι με σύρμα. Στη συνέχεια δένετε με πολύ λεπτό συρματάκι ένα ένα τα φύλλα ελιάς γύρω απο το στεφάνι μέχρι να το καλύψετε όλο. Στο τέλος διακοσμήστε την ένωση με κορδελίτσες. Μπορείτε να πάρετε ακρυλική Χρύση μπογιά και βάψετε το τελάρο. Επίσης βάψτε και μερικά φύλλα χρυσά και τοποθετήστε τα ενδιάμεσα στα φύλλα. Κολλήστε το στεφάνι με θερμοκόλλα στη μέση του τελάρου και έτοιμος ο πίνακας!!!

Για το τέλος και για να σας γλυκάνω σας άφησα μερικά μπουγατσίνια,εύκολα, πεντανόστιμα και εντυπωσιακά! Τα έφερα μια φίλη μου στα γενέθλια του μικρού μου και εξαφανίστηκαν αμέσως. Τα μικρά ξετρελάθηκαν!!
Έτσι λοιπόν σας δίνω την συνταγή.


Για να φτιάξουμε τα μπουγατσίνια θα χρειαστούμε:

2 πακέτα σφολιάτα
Για την κρέμα
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη ( μπορείτε να κλέψετε και λίγο! Εγώ πάντα κλέβω λίγη ζάχαρη από τις συνταγές)
2 φλ.τσαγιού γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2 κρόκους
Για το σιρόπι
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 φλ.τσαγιού νερό
λίγο χυμό λεμονιού
6 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής. Βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βράζω για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτω το κρασί και το βράζω για λίγο ακόμη. Το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά για την κρέμα και τα ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Απλώνω το φύλλο σφολιάτας στο μάκρος του και του βάζω 2 κουταλιές της σούπας κρέμα. Απλώνω την κρέμα στο μισό φύλλο και στη συνέχεια σκεπάζω με το άλλο μισό. Κόβω τη σφολιάτα στο φάρδος σε δυο λωρίδες. Την κάθε λωρίδα την κόβω σε περίπου 15 με 16 μικρά μπαστουνάκια τα οποία στρίβω σαν κορδέλα με τα δάχτυλά μου. Τα βάζω στο ταψάκι και τα ψήνω στους 200 βαθμούς. Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα βουτώ από την πάνω μεριά μόνο στο σιρόπι και τα διακοσμώ στην πιατέλα μου!

Καλή σας μέρα και καλή επιτυχία σε όσους φτιάξουν τα μπουγατσίνια.


Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Scrapbooking.... μέρος 2ον !!!!

Καλημέρα και καλό μήνα! Μπήκε και ο Νοέμβριος και σιγά σιγά θα φτάσουμε στα Χριστούγεννα και ούτε που θα το καταλάβουμε! Μα πως περνά έτσι γρήγορα ο καιρός, ο μικρός μου κλείνει τα δύο στις 12 του μηνός και δε τολμώ να το πιστέψω!! Σαν χθες νομίζω πως ήταν από τη γέννησή του.

Λοιπόν λοιπόν, σας υποσχέθηκα να σας δείξω τις προσκλήσεις γενεθλίων για το μικρό μας πάρτι! Οι προσπάθειές μου ήταν μεγάλες και ο χρόνος πολύς.... αλλά το αποτέλεσμα με δικαιώνει νομίζω.

Του αρέσουν πολύ τα " μπολόνια" δηλαδή μπαλόνια και έτσι αυτό είναι και το διακοσμητικό μας στοιχείο. Έβαλα λοιπόν πολλά μπαλόνια, κορδέλες, πριτσίνια και ένα ανάγλυφο " Happy birthday" και να το αποτέλεσμα. Ξετρελάθηκα και εγώ και όσοι την έχουν δει μέχρι τώρα.


Κάναμε και το ταξιδάκι μας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο Πήγαμε στη Πέλλα στη νονά του μικρού και περάσαμε πολύ όμορφα. Ο καιρός ήταν καλός μπορώ να πω. Περίμενα περισσότερο κρύο για να πω την αλήθεια αλλά καλά μας τα κατάφερε. Αγόρασα και πολλά σχέδια για κέντημα σταυροβελονιά, σταμπωτά πάνω σε εταμίν , με πολλές χρυσοκλωστές και μόλις τα κεντήσω θα τα στείλω να τα κάνουν λασέ γύρω γύρω Απίστευτα εργόχειρα και πολύ ακριβά για να τα αγοράσεις έτοιμα από τη βιτρίνα.

Θα σας κεράσω και ένα τριανταφυλλένιο καλτσουνάκι του τόπου μου, θα σας πω και καλό σας μεσημέρι και θα σας αφήσω προς το παρόν για να ετοιμάσω το Κυριακάτικο φαγητό. Κοκκινιστές μπουκίτσες μοσχαράκι με πουρέ πατάτας.



Φιλιά πολλά και καλή μας εβδομάδα.

Το πρωτο μου βραβειο

Το πρωτο μου βραβειο
Απο την καλή μου Πουαντερί

Βραβείo

Βραβείo
Απο τη φίλη μου Μαrilise

Βραβείο

Βραβείο
Marilise σ΄ευχα ριστώ πολύ!

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας
Από τη φίλη μου ΜΑΡΗ

Βραβειο Αξιαγαπητου Blog

Βραβειο Αξιαγαπητου  Blog
Από τις φίλες μου Εύα, Βίκυ, Δημιουργία, Πουαντερί και Γαστερόπληξ

Βραβειο Χρυσου Blog

Βραβειο Χρυσου Blog
Απο τη φίλη μου Xrysa

Ενα ακομα βραβειο

Ενα ακομα  βραβειο
Απο την αξιαγάπητη φίλη μου Πουαντερι