Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Πλέξιμο και πλέξιμο....

Καλησπέρα!
Επιτέλους κατάφερα να πλέξω κάτι έπειτα από πολύ καιρό!!
Μου περίσσεψαν λίγα νήματα από 3 κασκόλ που έπλεξα τα Χριστούγεννα για τα ξαδέλφια μου και έφτιαξα κάτι για τον μικρό μου!! Ένα πολύχρωμο σκουφάκι με πλεξίδες!Το σχέδιο το βρήκα από το Ravelry! Βέβαια οι οδηγίες έλεγαν να πλεχτεί με καλτσοβελόνες κυκλικά... αλλά τελικά και με τις κλασσικές βελόνες μια χαρά έγινε!!




Επίσης ξεκίνησα και ένα γιλεκάκι αμάνικο με βαθύ ντεκολτέ για την αγαπημένη μου ξαδέλφη! Το νήμα δεν ξέρω ποιο είναι αλλά η ποιότητά του είναι εξαιρετική!! Το είχε η θεία μου ξεχασμένο σε ένα συρτάρι και αποφάσισα να το αξιοποιήσω!!
Το σχέδιο το βγάζω από το μυαλό μου και ελπίζω να γίνει καλό. Σκέφτομαι το σχέδιο για το λάστιχο να είναι πλέξη χιαστή αλλά δεν αποφάσισα ακόμα το σχέδιο για τον κορμό! Που θα πάει όμως θα το βρω! Το ξεκίνησα λοιπόν και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.... αν και δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες. Η πλέξη χιαστή είναι πολύ περίπλοκη στην όψη αλλά τελικά πολύ απλή στην εκτέλεση. Σας δείχνω φωτογραφίες από το λάστιχο μιας και μέχρι εκεί έφτασα!!!

Σας εύχομαι να έχετε μια καλή καλή εβδομάδα και καλό μας μήνα!!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΕΑ ! !

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή σε όλους! Εύχομαι την Καθαρή Δευτέρα να περάσατε όλοι όμορφα όπως και εμείς. Μαζευτήκαμε στο σπίτι μας, οι γονείς μου και τα αγαπημένα μου ξαδέλφια με τους θείους! Φάγαμε τα Σαρακοστιανά μας ,ήπιαμε και τα κρασιά μας και στο τέλος φάγαμε και τα γλυκά μας! Πραγματικά περάσαμε πολύ καλά. Μόνο χαρταετό δεν πετάξαμε γιατί τελικά δεν καταφέραμε να πάμε μια βόλτα στην εξοχή!

Από πλέξιμο και δημιουργίες δεν έχω κάτι νέο να σας δείξω, ελπίζω στην επόμενη ανάρτηση να έχω ξεκινήσει ένα πλεκτό που σκέφτομαι. Την Τετάρτη που μας πέρασε ήρθε σπίτι μου η Άσπα "Μια Καλή Μια Ανάποδη" 'ήπιαμε καφεδάκι και ασχοληθήκαμε με τα των πλεκτών! Είχα καιρό να την δω και χάρηκα πολύ που συναντηθήκαμε!

Έχω και ένα νέο πολύ χαρούμενο για την οικογένειά μου που νομίζω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας. Η οικογένειά μας σε 5 μήνες και κάτι θα αποκτήσει ένα νέο μέλος! Και απ΄ότι μας είπε και ο γιατρός είναι κοριτσάκι!!! Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη γιατί το ήθελα πολύ. Ο μικρός μου ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει αλλά με τον καιρό νομίζω θα το καταλάβει!

Αυτά λοιπόν τα νέα μας! Σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!




Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αποκριάτικη Στολή..... μέρος 2ο !!!

Καλησπέρα και καλό μήνα , έστω και λίγο καθυστερημένα!

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πήγα στο κέντρο της Αθήνας και προμηθεύτηκα τα υλικά για τη στολή του μικρού μου Β. Αποφάσισα τελικά να του φτιάξω το τηλέφωνο και έμεινα πολύ ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα!! Την έφτιαξα από τσόχα, πολύ χρήσιμο υλικό για πολλές χειροποίητες δημιουργίες!



Ήρθε λοιπόν η αγαπημένη μου θεία για βοήθεια που ξέρει από κοπτική - ραπτική και ιδού το αποτέλεσμα!!



Να και ο μικρός μου που την προβάρει!! Το καπέλο " Ακουστικό" του αρέσει πολύ πολύ! Όλη την ημέρα κυκλοφορούμε στο σπίτι με αυτό!!!


Σας παροτρύνω να το δοκιμάσετε και εσείς, η χαρά της δημιουργίας δεν περιγράφεται ...ειδικά όταν πρόκειται για τα μικρά μας!!

Καλό σας βράδυ

Το πρωτο μου βραβειο

Το πρωτο μου βραβειο
Απο την καλή μου Πουαντερί

Βραβείo

Βραβείo
Απο τη φίλη μου Μαrilise

Βραβείο

Βραβείο
Marilise σ΄ευχα ριστώ πολύ!

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας
Από τη φίλη μου ΜΑΡΗ

Βραβειο Αξιαγαπητου Blog

Βραβειο Αξιαγαπητου  Blog
Από τις φίλες μου Εύα, Βίκυ, Δημιουργία, Πουαντερί και Γαστερόπληξ

Βραβειο Χρυσου Blog

Βραβειο Χρυσου Blog
Απο τη φίλη μου Xrysa

Ενα ακομα βραβειο

Ενα ακομα  βραβειο
Απο την αξιαγάπητη φίλη μου Πουαντερι