Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Κουβερτούλα Μπεμπέ

Έχω κουραστεί πολύ αυτές τις μέρες, περιμένω μπογιατζή από βδομάδα στο σπίτι και πρέπει να τακτοποιήσω κάποια πράγματα! Να βγάλω τα χαλιά , να πλύνω τα χαλιά , να ξεκρεμάσω κουρτίνες και κουρτινόξυλα, να μαζέψω μικροπράγματα και διακοσμητικά να ξεκρεμάσω πίνακες και μέσα σε όλα αυτά να κυνηγάω και τον μικρό που θέλει όλο να είναι έξω στα μπαλκόνια! Έτσι λοιπόν αποφάσισα σήμερα εκτός από το μαγείρεμα να μην ασχοληθώ με καμία άλλη δουλεία του σπιτιού! Μαγείρεψα κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο! Και όλη μέρα παίζω με τον μικρό!

Βρήκα και χρόνο να βγάλω δειγματάκια για μια κουβερτούλα που θέλω να πλέξω με το βελονάκι! Σε δύο μήνες γεννάει μια πολύ καλή μου φίλη και τι καλύτερο από ένα χειροποίητο δωράκι για τη μπέμπα της! Σκέφτομαι να την πλέξω με δύο αποχρώσεις του ροζ. Έφτιαξα λοιπόν ένα λουλουδάκι στη μέση και ξεκίνησα το γύρω γύρω έτσι ώστε να τετραγωνίσω το μοτίφ. Δεν το είδα σε κάποιο σχέδιο απλά πλέκοντας και ξηλώνοντας βγήκε αυτό το αποτέλεσμα! Ελπίζω να της αρέσει!

Και για το τέλος έτσι για να σας γλυκάνω και λίγο σας κερνώ ένα κομμάτι από την τάρτα που έφτιαξα με φρέσκιες φράουλες και ανανά.
Φιλιά πολλά , καλό σας βράδυ και καλή μας ξεκούραση!

22 σχόλια:

RedHat είπε...

τυχερή η φίλη που θα πάρει ενα τόσο ομορφο δώρο για το μωράκι της.αλλα βραδιάτικα τι μας ανοιγεις την όρεξη με τέτοιο γλυκό!!!!!!!!και τώρα;;;;;;ο συνδιασμός φράουλα-ανανάς πρέπει να ειναι καταπληκτικός.
καλο βράδυ (εγω εμεινα με την ορεξη)

kiki είπε...

Πολύ όμορφα χρώματα διάλεξες. Οσο για την τάρτα...πειρασμός!

Δημιουργία είπε...

Αστα να πανε με τις δουλειες της εποχης.Η κουβερτουλα πρεπει να σου γινει πολυ ομορφη οταν τελειωσει και πιστευω να την χαρει η φιλη σου.

IZA είπε...

Τι να πω πια με σας; (Πριν από λίγο έβλεπα την ανάρτηση της Δημιουργίας). Σας θαυμάζω για το κέφι σας. Παρ'όλη κούραση των ημέρών, όλα τα προλαβαίνετε και τα υπέροχα εργόχειρά σας αλλά και τα τέλεια γλυκά. Σας αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια.

γαστεροπλήξ είπε...

το γλυκό έγινε τέλειο, τι υπέροχα που το στόλισες, δεν το κόβουμε να μην χαλασει

ωραίο το μοτιφ για την κουβερτούλα, τόσο κόπο που θα βάλεις αυτό έλειπε να μην της αρέσει, απλά εύχομαι να είναι άνθρωπος που να μπορεί να εκτιμήσει την χειρονομία, εγώ έφτασα τα 44 και μόνο αχαριστία συναντώ τριγύρω, ενώ εγώ πάντα είμαι ανοιχτοχέρα και ανοιχτόκαρδη με όλους

καλό κουράγιο με τους μπογιατζήδες, εγώ δεν βάζω τέτοιους μεσα στο σπίτι, το βάφω μόνη μου και έχω το κεφάλι μου ήσυχο,

πουαντερι είπε...

Ομορφη φαινεται πως θα γινει η κουβερτουλα σου!!
Εγω νομιζα πως ηθελες μονοκοματη και σου εστειλα αυτα τα σχεδια, δεν ηξερα πως θες μοτιφ;!
Εχω αν χρειαστεις και μοτιφακια τετραγωνα για κουβερτουλα, αν ειναι πες μου....
μωρε το μωρο δεν ξερει απο δουλειες το παιδι θελει να παιξει, τωρα που δεν εχεις τιποτα μεσα στο σπιτι αστο να αλωνισει λιγο να το ευχαριστηθει!
Την ταρτα σου απλα την κοιταω αχ!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Red Hat πραγμτικός πειρασμός! Οσο για τον συνδιασμό.... ο καλύτερος!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Κικιτσα μου τελικά αποφάσισα να την κάνω στις αποχρώσεις του ρόζ! Ένα ροζ κουφετί και ένα λίγο πιο δυνατό!Είναι πολύ νόστιμη η τάρτα και ελαφριά στη γεύση της! Τη συνταγή την είδα στην εκπομπή του Παρλιάρου και δεν έχασα ευκαιρία! Αν δεν έχεις τη συνταγή να στη δώσω εγώ! Φιλιά πολλά!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Κα Κατερίνα αν δεν ήξερα οτι πραγματικά θα εκτιμήσει ένα τέτοιο δώρο δεν θα την έφτιαχνα! Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα μερικές που ξέρουν τι πάει να πει εργόχειρο!Και εγώ έτσι πιστεύω οτι θα τη χαρεί πολύ!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Ιζα σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Απο μικρή μου άρεσε και το εργόχειρο αλλά και η κουζίνα!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Γαστερόπληξ είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που μαγειρεύεις εσύ!!

Το ξέρω στις μέρες μας σπανίζουν οι άνθρωποι που εκτιμούν τα χειροποίητα! Ευτυχώς όμως η συγκεκριμένη είναι απο τις εξαιρέσεις!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Πουαντερίτσα μου καλή μεχρι τη μέρα που μου έστειλες τα σχέδια δεν ήξερα τι και πως θα την φτιάξω! Αυτό το μοτίφ μου βγήκε μετά απο πολύ πλέξιμο και ξήλωμα! Φιλάκια πολλά πολλά!!

Αμα σου πω οτι δεν πρόλαβα ούτε ένα κομμάτι θα με πιστέψεις!!! Και όμως είναι αλήθεια!!!

Φιλάκια πολλά πολλά αααα εκ των υστέρων θυμήθηκα πως τη μικρή σου τη λένε Ειρήνη και γιόρταζε! Χρόνια της πολλά και πάλι!! φιλάκια πολλά πολλά!

Aspa είπε...

Να κεραστώ από την τουρτίτσα; Υπέροχη! Καλή εβδομάδα!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Και βέβαια να κεραστείς!!! Καλημέρα και Καλή εβδομάδα.

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

να εισαι καλα κοριτσακι μου, πτωμα θα εισαι, αυτες οι δουλειες ειναι βασανιστικες , θελω τη συνταγη για την ταρτα

Alexandra είπε...

Πάρα πολύ ωραίο το σχέδιο! Τι όμορφα λουλουδάκια! Και το έφτιαξες μόνη σου αυτό το σχέδιο; Μπράβο! Και τα χρώματα τέλεια! Σίγουρα θα της αρέσει πάρα πολύ!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Πτώμα δε λές τίποτα Ασπούλα μου!! Θα κρατώ τη συνταγή να στη δώσω μόλις συναντηθούμε!! Για σένα θα είναι παιχνιδάκι να τη φτιάξεις! Φιλάκια πολλά πολλά!!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Αλεξάνδρα καλημέρα σου! Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο μπορώ να πω!! Έινα μάθει να φτιάχνω το λουλουδάκι και απλά παιδεύτηκα λίγο μέχρι να του δώσω το τελικό σχήμα έτσι ώστε να μπορέσω να το ενώσω με τα υπόλοιπα! Άλλαξα το συνδιασμό των χρωμάτων και θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση!Φιλιά πολλά!

elen είπε...

Πολύ όμορφη θα γίνει η κουβερτούλα. Όσο για το γλυκάκι φαίνεται υπέροχο αλλά βρίσκομαι σε φάση δίαιτας δυστυχώς. Καλό βράδυ:)

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Ελένη καλώς ήρθες! Και εγώ θα έπρεπε να κάνω δίαιτα αλλά δεν το αποφασίζω!!! Αρχίζω και σταματώ!!! που θα πάει όμως θα τη βρώ τη διάθεση! Καλή Κυριακή!!!

Σοφία Αρμελινιού είπε...

Λαχταριστή η τάρτα, αλλά και η κουβέρτα!
Δεν έχω πιάσει ακόμα βελονάκι. Δεν ξέρω γιατί δεν το προτιμώ...Μάλλον δεν έχω βρει ακόμα τα σωστά σχέδια....
Ωραία χρωμάτα για το καλοκαίρι.
Καλή επιτυχία!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Twinkle καλησπέρα.Είναι πολύ λαχταριστή και εγώ τώρα που τη βλέπω θα ήθελα ενα κομμάαααατι!!!

Στην κουβερτούλα άλλαξα τα χρώματα,θα σας τη δείξω μολις προχωρήσει λίγο και φαίνεται το αποτέλεσμα!Είναι εύκολο το βελονάκι,δοκιμασέ το!καλό βράδυ!

Το πρωτο μου βραβειο

Το πρωτο μου βραβειο
Απο την καλή μου Πουαντερί

Βραβείo

Βραβείo
Απο τη φίλη μου Μαrilise

Βραβείο

Βραβείο
Marilise σ΄ευχα ριστώ πολύ!

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας
Από τη φίλη μου ΜΑΡΗ

Βραβειο Αξιαγαπητου Blog

Βραβειο Αξιαγαπητου  Blog
Από τις φίλες μου Εύα, Βίκυ, Δημιουργία, Πουαντερί και Γαστερόπληξ

Βραβειο Χρυσου Blog

Βραβειο Χρυσου Blog
Απο τη φίλη μου Xrysa

Ενα ακομα βραβειο

Ενα ακομα  βραβειο
Απο την αξιαγάπητη φίλη μου Πουαντερι