Πριν αρκετές μέρες ήρθε στο σπίτι μου η Άσπα, Μια καλή μια Ανάποδη! Είχα φτιάξει λοιπόν Τάρτα με φρέσκα φρούτα και Lemon pie, μάλλον cheese cake Λεμόνι θα το έλεγα! Της άρεσαν πολύ τα γλυκάκια μου και της υποσχέθηκα να κάνω ανάρτηση με τις συνταγές!
Ξεκινάμε με την Τάρτα φρέσκων φρούτων!Αυτή τη συνταγή την είδα σε μία εκπομπή του Παρλιάρου.Είναι πολύ νόστιμη και πάρα πολύ δροσερή. Πρέπει όμως να καταναλωθεί το πολύ σε δύο μέρες προκειμένου να παραμείνει τραγανή η βάση της και φρέσκα και δροσερά τα φρούτα της. Λοιπόν θα χρειαστούμε :
Για τη βάση: 100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
1 αβγό
300 γρ. αλεύρι.
Για την κρέμα: 40 γρ. corn flour
150 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. γάλα
μισή βανίλια φρέσκια
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό και 3 κρόκους
Για το γαρνίρισμα: περίπου 1 κιλό φρέσκες φράουλες
1 κονσέρβα ανανά
Για να φτιάξω τη βάση βάζω όλα τα υλικά στο mixer και τα ανακατεύω με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη στη μέση. Την τυλίγω σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να σκληρήνει. Θέλει περίπου μισή ώρα με μία. Στη συνέχεια βάζω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και την ανοίγω με τον πλάστη. Τη στρώνω στην ταρτιέρα και κόβω ότι περισσεύει στις άκρες. Τρυπώ με το πιρούνι την τάρτα και της στρώνω μεμβράνη. Την γεμίζω με όσπρια και τη ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει στις άκρες βγάζω τα όσπρια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει παντού. Την αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια και τα φτάνουμε σε σημείο βρασμού. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη ,το corn flour και το αβγό με τους κρόκους. Αδειάζω το υλικό της κατσαρόλας στο μπολ και ανακατεύω.Ξανατοποθετώ τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει καλά. Βγάζω το κλωναράκι της βανίλιας και αδειάζω την κρέμα σε μπολ και την καλύπτω με μεμβράνη. Προσοχή η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα. Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Πλένω τις φράουλες και τις αφήνω να στραγγίξουν από το νερό. Στραγγίζω τον ανανά και ξεκινάμε το στήσιμο της τάρτας.
Αδειάζω την κρέμα στην τάρτα αφού την ανακατέψω λίγο για να αφρατέψει και την στρώνω ομοιόμορφα παντού. Κόβω τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετώ όρθιες γύρω γύρω. Φτιάχνω ένα κύκλο φράουλες και ένα κύκλο με ανανά αφού έχω κόψει την κάθε φέτα στα δύο. Η τάρτα μας είναι έτοιμη! Ιδού το αποτέλεσμα!
Ξέχασα να σας πω, πως τη βανίλια την χαράζω κατά μήκος και αφαιρώ τη σάρκα της με το μαχαίρι. Επίσης κυκλοφορούν σε μεγάλα super market φακελάκια με έτοιμο γλάσο για τάρτες. Μπορείτε να περιχύσετε τη τάρτα με αυτό προκειμένου να της δώσετε " λάμψη και γυαλάδα".
Συνεχίζουμε με το cheese cake Λεμόνι.
Για τη βάση : 1 1/2 με 2 πακέτα μπισκότα Digestive.
2/3 του πακέτου βούτυρο Lurpak.
Για την κρέμα : 2 γιαούρτια Harmony με γεύση λεμόνι.
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος.
8 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού.
ξύσμα από ένα λεμόνι.
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα.
3 φύλλα ζελατίνης.
Για το γαρνίρισμα : Λίγα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και χοντροαλεσμένα.
Αλέθω τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνω στο τσέρκι και το τοποθετώ στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος στο mixer μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο. Μέσα σε μπολάκι μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα λιώνω με ελάχιστο νερό μέσα σε ένα μπρικάκι. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη ζελατίνη στον κάδο του mixer και ανακατεύω μεχρί να ενωθούν καλά. Ρίχνω και την σαντιγί και τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και ξανατοποθετώ στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρω, γαρνίρω το γλυκό με τα φιστίκια
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία να σας δείξω αλλά μπορείτε να πάρετε μία γεύση στο blog της φίλης μου "Μια καλή μια ανάποδη".
Ελπίζω να σας αρέσουν τα γλυκάκια μου.
Ξεκινάμε με την Τάρτα φρέσκων φρούτων!Αυτή τη συνταγή την είδα σε μία εκπομπή του Παρλιάρου.Είναι πολύ νόστιμη και πάρα πολύ δροσερή. Πρέπει όμως να καταναλωθεί το πολύ σε δύο μέρες προκειμένου να παραμείνει τραγανή η βάση της και φρέσκα και δροσερά τα φρούτα της. Λοιπόν θα χρειαστούμε :
Για τη βάση: 100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου
1 αβγό
300 γρ. αλεύρι.
Για την κρέμα: 40 γρ. corn flour
150 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. γάλα
μισή βανίλια φρέσκια
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό και 3 κρόκους
Για το γαρνίρισμα: περίπου 1 κιλό φρέσκες φράουλες
1 κονσέρβα ανανά
Για να φτιάξω τη βάση βάζω όλα τα υλικά στο mixer και τα ανακατεύω με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη στη μέση. Την τυλίγω σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να σκληρήνει. Θέλει περίπου μισή ώρα με μία. Στη συνέχεια βάζω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και την ανοίγω με τον πλάστη. Τη στρώνω στην ταρτιέρα και κόβω ότι περισσεύει στις άκρες. Τρυπώ με το πιρούνι την τάρτα και της στρώνω μεμβράνη. Την γεμίζω με όσπρια και τη ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει στις άκρες βγάζω τα όσπρια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει παντού. Την αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη βανίλια και τα φτάνουμε σε σημείο βρασμού. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη ,το corn flour και το αβγό με τους κρόκους. Αδειάζω το υλικό της κατσαρόλας στο μπολ και ανακατεύω.Ξανατοποθετώ τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει καλά. Βγάζω το κλωναράκι της βανίλιας και αδειάζω την κρέμα σε μπολ και την καλύπτω με μεμβράνη. Προσοχή η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα. Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Πλένω τις φράουλες και τις αφήνω να στραγγίξουν από το νερό. Στραγγίζω τον ανανά και ξεκινάμε το στήσιμο της τάρτας.
Αδειάζω την κρέμα στην τάρτα αφού την ανακατέψω λίγο για να αφρατέψει και την στρώνω ομοιόμορφα παντού. Κόβω τις φράουλες στη μέση και τις τοποθετώ όρθιες γύρω γύρω. Φτιάχνω ένα κύκλο φράουλες και ένα κύκλο με ανανά αφού έχω κόψει την κάθε φέτα στα δύο. Η τάρτα μας είναι έτοιμη! Ιδού το αποτέλεσμα!
Ξέχασα να σας πω, πως τη βανίλια την χαράζω κατά μήκος και αφαιρώ τη σάρκα της με το μαχαίρι. Επίσης κυκλοφορούν σε μεγάλα super market φακελάκια με έτοιμο γλάσο για τάρτες. Μπορείτε να περιχύσετε τη τάρτα με αυτό προκειμένου να της δώσετε " λάμψη και γυαλάδα".
Συνεχίζουμε με το cheese cake Λεμόνι.
Για τη βάση : 1 1/2 με 2 πακέτα μπισκότα Digestive.
2/3 του πακέτου βούτυρο Lurpak.
Για την κρέμα : 2 γιαούρτια Harmony με γεύση λεμόνι.
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος.
8 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού.
ξύσμα από ένα λεμόνι.
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα.
3 φύλλα ζελατίνης.
Για το γαρνίρισμα : Λίγα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και χοντροαλεσμένα.
Αλέθω τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνω στο τσέρκι και το τοποθετώ στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος στο mixer μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο. Μέσα σε μπολάκι μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα λιώνω με ελάχιστο νερό μέσα σε ένα μπρικάκι. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τη ζελατίνη στον κάδο του mixer και ανακατεύω μεχρί να ενωθούν καλά. Ρίχνω και την σαντιγί και τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και ξανατοποθετώ στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρω, γαρνίρω το γλυκό με τα φιστίκια
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία να σας δείξω αλλά μπορείτε να πάρετε μία γεύση στο blog της φίλης μου "Μια καλή μια ανάποδη".
Ελπίζω να σας αρέσουν τα γλυκάκια μου.
29 σχόλια:
Εδω και καιρο μας εχουν ταραξει τα γλυκα σου!!!!!!!!!!!!
Απο την αναρτηση της Ασπας καλε.....
Πολυ ωραια ειναι και μου αρεσε περισσότερο η κρεμα σου που εχει γιαουρτι μεσα.
Πουαντερίτσα μου ολα καλά;
Είναι πολύ νόστιμο και πολύ ελαφρύ με το γιαουρτάκι! Να το δοκιμάσεις! Φιλάκια πολλά πολλά.
έίχα σκοπό να σε μαλώσω εδώ κάνουμε δίαιτα και μας έχεις πεθάνει με τα γλυκα σου
Αλλά αφου έχει γιαουρτάκι μέσα την γλυτωσες
ΚΑΛΗΜΈΡΑ
Και από εμφάνιση... σκίζει!
τα γλυκακια ηταν καταπληκτικα , δροσερα και γευστικα , φιλακια πολλα πολλα και καλημερα
Κι εγώ τα θαύμασα στης Ασπας!!
Τι καλά που έδωσες και την συνταγή!!
Φαίνεται πολύ λαχταριστό το γλυκό σου!!
Ζήλεψα τη διακόσμηση της τάρτας!!! Τι ωραία που δείχνει. ΚΙ εμένα μ΄αρέσουν τα φρουτένια γλυκά! Γεια στα χέρια σου!
Γιαμ γιαμ!!!
Μουρλια φαινονται τα γλυκακια σου, σαν ζωγραφια. Οι ταρτες μου αρεσουν πολυ επειδη δεν ειναι πολυ γλυκες και σε συνδιασμο με τα φρουτα ειναι αρκετα δροσερες.
Απίθανα φαίνονται! Και τώρα βρέθηκα σε δίλημμα: το δικό σου τσιζ κέικ λεμονιού ή της Αχτίδας να επιχειρήσω να φτιάξω? Είμαι σίγουρη,θα είναι εξίσου καταπληκτικά,και τα δύο!
Βίκυ και εγω πρέπει να κάνω δίαιτα αλλά δεν το αποφασίζω!!!!!! Όσο για τα γλυκάκια το cheese cake Λεμόνι είναι πολύ ελαφρύ! Δοκιμασέ το. Φιλάκια πολλά πολλά.
Elie εδώ που τα λέμε παίζει ρόλο και η εμφάνιση! Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ.
Ασπούλα μου έχουμε μέρες να τα πούμε! Σε γλυκοφιλώ. Καληνύχτα σου.
Έλενα οι συνταγές είναι για να τις μοιραζόμαστε.Καλό σου βράδυ.
Κικί μου ευχαριστώ πολύ πολύ! Και εμένα μου αρέσουν πολύ τα φρουτένια γλυκάκια. Φιλιά πολλά και καλό σου βράδυ.
Ολιβάκι γιαμ γιαμ δε λές τίποτα!!!!
Κα Κατερίνα είναι πολύ νόστιμα και πολύ ελαφρια και τα δύο. Καλό σας βράδυ.
Σμάρω και τα δύο είναι πολύ καλά! Εγώ όταν βρίσκομαι σε δίλημμά αποφασίζω απο τα υλικά και ανάλογα την όρεξη! Καλό σου βράδυ.
Πωπω φαίνονται υπέροχα!!! Και το ντεκόρ καταπληκτικό!!! Ότι πρέπει είναι αυτά τα γλυκάκια για το καλοκαιράκι. Φιλιά πολλά
Elen έχεις απόλυτο δίκιο!είναι καλοκαιρινά γλυκάκια και τα δύο. Καλό σου βράδυ.
το στόλισμα τέλειο, το είδα στην ανάρτηση της Άσπας, σίγουρα και η γεύση ήταν τέλεια, αν κρίνω από τα υλικά
υπέροχα τα γλυκάκια, τη λεμονόπιτα την είδα στην ΑΣΠΑ, αλλά και το καλοκαιρινό λουκ του μπλογκ σου είναι πολύ όμορφο, έτσι μου έρχεται να βουτήξω
Βούτα...βούτα Γαστερόπληξ!!! Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι καθε φορά που ανοιγω το blog. Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο.
ΠΕΡΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΩ!
poly laxtaristo fainetai!!!
exeis ena vrabeio na paralaveis :)
http://creationsbyeve.blogspot.com/
Σε περιμένει ένα βραβείο στο blog μου. Ελα να το παραλάβεις!
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙς ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥ
ΦΙΛΑΚΙΑ
έλα κι από μένα για βραβείο
Ευχαριστώ Γασερόπληξ! Ετοιμάσου να παραλάβεις και απο μένα ένα!
Δημοσίευση σχολίου