Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Αποθήκευση υλικών και εργαλείων!!!

Καλημέρα!
Τι όμορφη μέρα έχει σήμερα και τι κρίμα που δεν μπορούμε να την απολαύσουμε μιας και ο μικρός μου είναι άρρωστος!! Ίωση γαστρεντερίτιδας είπε ο παιδίατρος!! Βέβαια την όρεξη για σκανταλιές δεν την έχουμε χάσει .... είμαστε όλο ενέργεια!!!

Εδώ και καιρό έψαχνα τρόπο και χώρο να αποθηκεύσω και να βάλω σε τάξη όλα αυτά τα υλικά, εργαλεία και τα νήματα που χρησιμοποιώ!! Βλέπετε τώρα με τον ερχομό του μωρού πρέπει να αδειάσω κάποια ράφια από τις ντουλάπες! Έκανα λοιπόν μια βόλτα στο Πλαίσιο και βρήκα πανέμορφα βαλιτσάκια για αποθήκευση εργαλείων και μικρών αντικειμένων όπως χάντρες, μεταλλικά στοιχεία, κορδέλες κτλ. Πήρα μερικά και ενθουσιάστηκα πολύ από τη χρησιμότητά τους.

Το δεύτερο θέμα μου τώρα ήταν " Που θα μπουν όλα αυτά τα κουτιά;". Με μια βόλτα στο Praktiker βρήκα και την λύση που ζητούσα. Αγόρασα μια ντουλάπα υφασμάτινη με μεταλλικό σκελετό και την έστησα στο μπαλκόνι μου. Εκεί κατάφερα και αποθήκευσα τα πάντα. Πήρα και μια κρεμαστή παπουτσοθήκη και ταξινόμησα και τα περισσεύματα των μαλλιών, κρέμασα και μερικές τσάντες με διάφορα υλικά στις κρεμάστρες και έτοιμη η αποθήκη μου!

Τώρα ξέρω που βρίσκονται όλα τα υπάρχοντά μου και δεν χρειάζεται να ψάχνω στις ντουλάπες για να βρω κάτι! Το τι υλικά ξεχασμένα βρήκα ... τι να σας λέω! Είχα ξανα αγορασμένα πολλά από αυτά !

Σας βάζω και μερικές φωτογραφίες για να δείτε. Βέβαια υπάρχει ένα αρνητικό! Πρώτον είναι έξω στο μπαλκόνι και θα λερώνεται εύκολα και δεύτερον δεν κλείνουν οι κουρτινούλες! Το ευτυχές είναι ότι το χρώμα της είναι μαύρο και για να λύσω και το δεύτερο πρόβλημα, λέω να πάρω φερμουάρ με το μέτρο και να το ράψω γύρω γύρω.


Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά!!

18 σχόλια:

olivetreegirl είπε...

Μεγάλο θέμα έθιξες φιλενάδα!!! Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω κι εγώ. Ούτε και ξέρω τι έχω και πού το έχω!! Τη λύση του μπαλκονιού δεν την είχα σκεφτεί, μου έδωσες ιδέα τώρα! Ράψε όμως οπωσδήποτε φερμουάρ (ή βάλε βέλκρο) για να εμποδίσεις σκόνη, υγρασία, αλλά και κανένα ατύχημα από κανένα δυνατό άνεμο!!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Ολιβάκι καλημέρα!!! Και τώρα η ερώτηση... τι είναι το βελκρο; Φιλιά πολλά!!

Irini είπε...

Καλημέρα,
Με γεια σου την ντουλάπα!!! Είναι πολύ μοντέρνα και από ότι είδα χωράει ένα σωρό πράγματα....
Είδα ότι είσαι από τον Ζαρό,και βέβαια ξέρω την περιοχή αφού από εκεί κοντά είμαι και εγώ,από την Φανερωμένη,τελείωσα το σχολείο στης Μοίρες και είχα αρκετούς συμμαθητές από Ζαρό.
Χαίρομαι που βρίσκω πατριώτισσες στην Αθήνα!!!!!
Καλή σου μέρα και με το καλό να έρθει το μωράκι σου εύχομαι!!!!

Unknown είπε...

Ωραία η υφασμάτινη ντουλαπίτσα!!! To φερμουάρ δεν είναι δύσκολο να ραφτεί? Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και πριν κάνα μήνα αγόρασα κάτι πλαστικά συρτάρια από το ΙΚΕΑ και τα αποθήκευσα αλλά χρειάζονται και άλλα. Αχ εμείς οι crafters!!!

Ανεράιδα είπε...

Ωραία τα τακτοποίησες, μπράβο!! Εγώ όσο ωραία και να τα τακτοποιήσω σε μια μέρα γίνονται πάλι χάλια...
Μόνο βάλε οπωσδήποτε το φερμουάρ γιατί θα σκονίζονται πολύ έξω...

Και μένα τα δικά μου θέλουν τακτοποίηση πάλι. Είδα έχεις χρησιμοποιήσει τα πλαστικά κουτιά για τα παιχνίδια από ΙΚΕΑ έ; Πολύ καλή ιδέα αυτή. Εγώ θα τα βάλω σε κουτιά και μετά κάτω από το κρεβάτι!

Α τώρα διάβασα και το βέλκρο που σου προτείνει η κοπέλα πάνω...ακόμα καλύτερη ιδέα αυτή (είναι αυτό που λέμε χριτς χρατς)

olivetreegirl είπε...

Είναι το "χριτς χρατς" :-)!!!
Αυτή η άσπρη κορδέλα που το ένα της κομμάτι είναι τραχύ και το άλλο μαλακό και κολλάνε μεταξύ τους. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ γιατί τώρα που ξαναδιαβάζω τί έγραψα με πιάνουν τα γέλια!!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Σωστή επιλογή η ντουλάπα . το βελκρο είναι αυτοκόλλητο (κρατς)
Θα το έχεις δει σε σπορτεξ που δεν έχουν κορδόνια
Καλό Σαββατοκύριακο .

πουαντερι είπε...

Πολυ καλο το θεμα σου γιατι ολες οσες ασχολούμαστε με την χειροτεχνία σε οποια μορφη κι αν ειναι αυτη αντιμετωπίζουμε το ιδιο πρόβλημα.
Η ντουλαπα σου ειναι πολυ καλη ιδεα αν και το δικο μου μπαλκονι ειναι μικρο.
Εχω σακουλες και κουτια σε οποια τρυπα υπαρχει στις ντουλαπες μου και οπως λες δεν θυμαμαι τι εχω και που...
Θα το ψαξω και εγω μηπως βρω καμμια πιο σταθερη ντουλαπα για να την βαλω στο μπαλκονι μου γιατι το χτυπαει πολυ ο αερας και νομιζω πως η υφασματινη δεν θα κρατησει.
Α! το βελκρο ειναι αυτο το "χρατσ-χρατσ" που εχουν μερικα μπουφαν ή τσαντες για να κλεινουν.

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Irini καλησπέρα!! Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άθήνα αλλά με πάρα πολλές καταβολές απο το χωριό!! Ο άντρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζαρό και μόλις παντρευτήκαμε ήρθε Αθήνα! Πηγαίνουμε πολύ συχνά στο χωριό, ειδικά ο άντρας μου! Για μένα είναι τώρα λίγο δύσκολο αλλά μου λείπει πολύ! Μου κοστίζει πολύ που δε θα πάω τώρα το Πάσχα!

Και εγώ χαίρομαι να γνωρίζω συντοπίτισσες γιατί αγαπώ πολύ αυτόν τον τόπο!
Φιλάκια πολλά πολλά και καλό Σαββατοκύρικο!!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Νefeli έχεις δίκιο! Εμείς οι crafters χρειαζόμαστε δικό μας δωμάτιο οχι κουτιά και συρτάρια!!

Όσο για το φερμουρ, σκέφτομαι να βγάλω το πανι και να το ράψω στη μηχανή! Αλλά και το "σκρατσ" δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Γειά σου Ανεραιδίτσα!! Πρέπει να το κάνω σύντομα γιατι πολύ σκόνη βρε παιδί μου!! Αν και όλα είναι μέσα σε κουτιά και μερικά εργαλεία μέσα σε σακούλες!! Αλλά όμως.... η σκόνη είναι σκόνη....τρυπώνει παντού!! Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Olivaki εγώ το ξέρω "σκριτσ σκρατσ". Σαν τα παιδάκια και γω! Φιλιά πολλά!!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΧΥΑ καλησπέρα! Πρώτη φορά το ακούω βελκρο! Σκριτσ σκρατσ το ξέρω! Είπαμε σαν τα παιδάκια και γω! Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Πουαντερίτσα μου καλή! Αν πας στο Praktiker θα βρεις ντουλάπες μικρές πλαστικές και όχι υφασμάτινες! Ο λόγος που δεν τη διαλεξα είναι οτι τα ράφια είναι πιο στενά και πιο χαμηλα με αποτέλεσμα να μη χωράνε τα πλαστικά κουτια!! Σε φιλώ πολύ πολύ πολύ εσένα και τα παιδάκια σου! Να περάσετε όμορφα το Σαββατοκύριακο!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

Λιτσακι , την καλυτερη δουλεια εκανες , αυτο θα κανω κι εγω στο μπαλκονι της κουζινας, αλλα με τα εργαλεια του κοσμηματος δεν μπορω τιποτα να κανω γιατι τα χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα , ουφ μεγαλη σκοτουρα για τα πραματακια μας !

kiki είπε...

Περαστικά στο μικρούλη! Βάλε φερμουάρ, ναι! Ωραάι λύση πάντως!

Δημιουργία είπε...

Αχ κοριτσι μου ποσες φορες εχω αγορασει διπλα πραγματα γιατι δεν ηξερα που τα ειχα βαλει δε λεγεται.Εσυ μια χαρα τα συμμαζεψες εστω και στο μπαλκονι, τωρα θα ξερεις τουλαχιστον που τα εχεις.

RedHat είπε...

καλημέρα....
υπέροχη η ιδέα σου, και ιδίως αυτή με την κρεμαστή παπουτσοθήκη.
Θα κάνω το ίδιο για τα νήματα που έχω και σέρνονται εδώ κι εκεί.

να έχεις μια ομορφη μέρα

Το πρωτο μου βραβειο

Το πρωτο μου βραβειο
Απο την καλή μου Πουαντερί

Βραβείo

Βραβείo
Απο τη φίλη μου Μαrilise

Βραβείο

Βραβείο
Marilise σ΄ευχα ριστώ πολύ!

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας

Βραβείο Ζωηρής Φαντασίας
Από τη φίλη μου ΜΑΡΗ

Βραβειο Αξιαγαπητου Blog

Βραβειο Αξιαγαπητου  Blog
Από τις φίλες μου Εύα, Βίκυ, Δημιουργία, Πουαντερί και Γαστερόπληξ

Βραβειο Χρυσου Blog

Βραβειο Χρυσου Blog
Απο τη φίλη μου Xrysa

Ενα ακομα βραβειο

Ενα ακομα  βραβειο
Απο την αξιαγάπητη φίλη μου Πουαντερι